Westeinde 8, 7975RK Uffelte
0654625523
stressenburnoutcoaching@burnoutpreventienoord.nl

Burnout en stressklachten

Stressklachten komen tegenwoordig steeds meer voor. Vaak met een burnout tot gevolg. We leven in een veeleisende maatschappij waarbij we carrière willen maken, met familie en vrienden leuke dingen doen, gezond willen leven en veel sporten en veel meer geestelijk actief willen zijn. Kortom; eigenlijk wìllen wij heel veel en het liefst ook nog tegelijkertijd. Eigenlijk willen wij gewoon té veel en dat eist veel energie. Als werkgever in het MKB vraag je veel van je mensen. Op het werk heerst vaak een hoge werkdruk ook al beloon je ze er wel voor. Toch blijft bij veel medewerkers de zekerheid van hun baan uit. Daarnaast zijn zij niet altijd in staat om hun werk zelf in te richten. Gewoon omdat dit niet kan vanwege procedures maar soms ook omdat dit zo gegroeid is in de organisatie. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer mensen gebukt gaan onder steeds hoger wordende werkdruk en als gevolg daarvan stress-klachten beginnen te ervaren. Stressklachten die uiteindelijk kunnen leiden tot een burnout.

Als een medewerker eenmaal in een burnout zit, is herstel een langdurig proces. En een duur proces. Torenhoge kosten die zo hoog kunnen oplopen dat het voorbestaan van een kleiner MKB-bedrijf zelfs in gevaar komt. Zieke werknemers kosten heel veel geld terwijl medewerkers die goed in hun vel zitten veel productiever, efficienter en effectiever zijn.

Burnout Preventie Programma is een volledige aanpak door de inzet van coachings en trainingen waarmee je leert je aandacht te richten op het hier -en-nu. Op het enige moment dat werkelijk bestaat. Het helpt je om ieder moment van je leven volledig aanwezig te zijn en die momenten onder ogen te zien hoe leuk of moeilijk zij ook zijn. Heel veel energie gaat verloren met het verzetten van onze gedachten naar wat er nog moet worden gedaan.

Door volledig in het hier-en-nu te zijn en je niet te verzetten tegen wat er is, ervaar je minder snel stress-klachten en is de kans op een burnout minder groot.

Is jouw bedrijf veerkrachtig genoeg om deze financiele klap in het gezicht goed op te vangen? Samen kunnen wij een analyse maken van de risico’s en kansen en zo een uitgekiend Preventie Programma voor jullie organisatie op maken. Als MKB bedrijf moet je niet willen dat het spannend wordt maar moet je goed voorbereid zijn en je mensen in staat stellen zelf vinger aan de pols te houden op het gebied van hun eigen duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Call Now Button